FIGEAC - Met de laatste relatief vlakke rit voordat hetTourpeloton de Pyreneeën aandoet, speelden de vrijbuiters vanRabobank ook donderdag in de elfde etappe geen rol van betekenis.

De bankploeg wordt dit jaar in de Ronde van Frankrijk overeindgehouden door de hoop dat twee buitenlanders - Levi Leipheimer enMichael Rasmussen - in de bergen iets kunnen laten zien.

Teleurgesteld

Over dat tweetal niets dan goeds. Maar ploegleider Erik Breukinkmoest donderdag na de elfde etappe - gewonnen door de FransmanMoncoutié - erkennen dat ook hij teleurgesteld is in het optredenvan het grootste deel van zijn ploeg. "Ze hebben allemaal devrijheid en de kansen gehad. Er zijn ontsnappingen geweest waar zebij hadden kunnen en moeten zitten", oordeelde de immer beschaafdformulerende Breukink.

Kritiek

Hij is geen man van de vuist op tafel. "Ik kan ze nu welkritiek geven, maar daar gaan ze echt niet harder van rijden. Dejongens zijn zelf ook teleurgesteld."

Hoe tevreden vertegenwoordigers van de hoofdsponsor donderdagook oogden, het kan niet anders dan dat men zich op hethoofdkantoor in Utrecht het verloop van de Tour anders hadvoorgesteld. Nooit liet een Rabo-renner zich in de eerste elfritten met enige overtuiging in de finale zien.

Niet frustrerend

Donderdag was hetin het eerste uur, waarin het weer demarrages regende, weeraanklampen voor de oranje vrijbuiters. "Op het moment dat erjongens wegrijden kunnen wij niet mee", zei Erik Dekker naderhand."Dat is vandaag niet eens frustrerend. Het is niet reëel te denkendat wij in een rit als deze iets kunnen doen. Leipheimer enRasmussen kunnen wellicht wel mee, maar dat is nu hun rol nogniet."

"Van Kroon en De Groot had ik de eerste anderhalve week van deTour meer verwacht", gaf Breukink toe. Boogerd wordt gehinderddoor de gevolgen van een val. Dekker verkondigde - net als Boogerd- voor de proloog dat hij vooral goed uit de Tour wilde komen methet oog op de klassiekers in augustus en de Olympische Spelen.

Hoofddoel

Datis hun goed recht, maar vraag is of een dure ploeg als Rabobankrenners naar de belangrijkste wielerkoers van het jaar moet sturendie zo'n wedstrijd niet als hoofddoel zien. "Dat kun je jeinderdaad afvragen", beaamde Breukink donderdag. "Maar er zijnbinnen de ploeg ook geen alternatieven. Bovendien: Dekker enBoogerd zijn renners die ook als ze nog niet op hun top zijn hieriets kunnen laten zien."

Voorlopig klampt de ploeg zich vast aan het feit dat Rasmussenen Leipheimer altijd attent voorin meereden en redelijkongeschonden de vele valpartijen van de eerste week overleefden.Breukink: "Ik concentreer me nu op de twee renners met wie het welgoed gaat. Zij verdienen geen zielige sfeer om zich heen."