Wielerploeg Belkin heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jonathan Hivert. De 28-jarige Fransman is afkomstig van Sojasun, dat ophoudt te bestaan. 

Hij ondertekende woensdag een contract voor een jaar bij zijn nieuwe Nederlandse werkgever.

Ploegleider Merijn Zeeman kent Hivert nog uit zijn tijd bij Skil-Shimano en denk denkt dat de renner perfect bij Belkin past.

''Hij heeft de persoonlijkheid van een winnaar, maar is daarnaast een echte teamspeler. Dat is ook de kracht van onze ploeg. Heel veel jongens weten precies hoe ze anderen moeten helpen, maar kunnen en mogen ook voor eigen kansen rijden.''

Hivert won dit jaar de Ster van Bessèges en twee etappes in de Ruta del Sol. Hij versloeg daar onder anderen Alejandro Valverde en Bauke Mollema. In de Ronde van Luxemburg hoefde de Fransman in de eindrangschikking alleen de Duitser Paul Martens voor zich te dulden.

Teamspirit

Belkin biedt hem nu een kans op World Tour-niveau te rijden. Hivert zei daar heel blij mee te zijn. ''Ik ben 28, mijn beste jaren komen eraan. Ik wil graag leren van de grote renners en mezelf ontdekken in de grote wedstrijden." 

"Belkin is een fantastische ploeg, een van de betere van het peloton. Ik heb al koersend gezien dat er onder de renners een echte teamspirit heerst. Dat spreekt mij erg aan.''

Lees al het wielernieuws op NUsport