Marcel Brands heeft goede hoop dat Ola Toivonen volgende week besluit of hij bijtekent bij PSV. De Zweed heeft een aflopend contract in Eindhoven en gaf aan geen haast te hebben met het afsluiten van een nieuwe overeenkomst.

De technisch directeur houdt ook rekening met een vertrek van de aanvallende middenvelder in de winterstop. "Ola geeft mij in ieder geval niet het gevoel dat hij van plan is om transfervrij te vertrekken", zegt hij tegen Voetbal International.

Toivonen, die zich momenteel met Zweden voorbereidt op de WK-kwalificatieduels met Oostenrijk en Duitsland, gaf na de winst op RKC Waalwijk zondag nog aan dat het nog wel even duurt voor hij besluit of hij zijn handtekening zet.

"Ik denk niet dat ik komende week of de week daarna teken. Als ik terug ben, zal ik er weer over nadenken. Ik heb geen deadline op papier zien staan. En er is ook niet gezegd voor wanneer ik moet tekenen."

Brands rekent er nog wel op dat Toivonen volgende week een beslissing neemt. "In eerste instantie hebben we hem aangeboden zijn contract met een seizoen te verlengen. We horen volgende week van hem wat hij wil en dan kan het wat ons betreft snel geregeld zijn."