AMERSFOORT - Driemaal stond er een confrontatie tussenNederland en Zuid-Amerika op het programma van de Dutch Open. Deeindstand op de gravelbanen van Sportpark Bokkeduinen werd 2-1, inhet voordeel van oranje. Alleen Raemon Sluiter ging onderuit. DeRotterdammer kwam te kort tegen de Chileen Massu: 4-6 6-7.

Dennis van Scheppingen en Martin Verkerk presteerden beter ophet gemalen baksteen. Van Scheppingen won eenvoudig van deColombiaanse qualifier Falla: 6-2 6-0, Verkerk boekte een benauwdezege op de Chileen Garcia: 6-7 7-6 6-2.

"Vandaag ik heb zeer goed gespeeld", becommentarieerde VanScheppingen zijn eigen optreden. "Op sommige dagen verandert alleswat je aanraakt in goud. Zo'n dag had ik vandaag. Ik merkte gewoondat Falla op een gegeven moment niet meer wist wat hij moestdoen."

Lastigere opgave

De tennisser stuit in de kwartfinale op de Spanjaard AlbertoMartin. Dat wordt een lastigere opgave. "Er wordt gezegd dat ikeen hardcourt-speler ben, maar ik kan op alle ondergronden goed uitde voeten. Mijn beste resultaten heb ik op gravel geboekt. Ik houer niet van om tegen Spanjaarden te tennissen, maar volgens mijhebben Spanjaarden ook een hekel om tegenover mij te staan."

Verkerk

Martin Verkerk moest duidelijk harder werken om zich bij delaatste acht van de Dutch Open te scharen. De Alphenaar verloortegen de Chileen Garcia de eerste set in de tiebreak. Ook in detweede doorgang moest de dertiende game de doorslag geven. Totopluchting van de Nederlandse toeschouwers trok Verkerk dietiebreak naar zich toe, waarna hij de klus snel afmaakte: 6-2 in debeslissende set.

Tijd om het duel uitgebreid te analyseren had Verkerk niet. Hijmoest even later alweer op de baan staan om samen met Sluiter eendubbelpartij af te werken.