Ellen van Dijk keert na vijf jaar bij de Amerikaanse ploeg Specialized-lululemon terug in Nederlandse dienst. De wereldkampioene tijdrijden heeft een driejarig contract getekend bij de ploeg van Boels-Dolmans.

"Ik ben dankbaar voor de ontwikkeling die ik de afgelopen vijf jaar heb kunnen doormaken bij Specialized", liet Van Dijk op een persconferentie weten. 

"Ik heb me daar ontwikkeld tot een renster van wereldniveau. Maar nu is het tijd voor wat nieuws. Ik denk dat dit een nieuwe prikkel in mijn loopbaan zal zijn."

Van Dijk is van mening dat ze na het behalen van de wereldtitel tijdrijden in Florence, twee weken geleden, bij Boels-Dolmans kan werken aan haar volgende grote doel; de olympische tijdrit van Rio de Janeiro 2016. Om die reden heeft ze ook een driejarig contract getekend bij de ploeg.

Vos

"Ik werd vorig jaar voor het eerst benaderd door deze ploeg", legde Van Dijk uit. "Maar ik was van mening dat ik mijn vorige doel, de wereldtitel tijdrijden, beter kon bereiken bij Specialized (het team waarmee ze ook wereldkampioen werd op het onderdeel ploegentijdrit, red.)."

"Boels-Dolmans bleef het afgelopen jaar interesse houden, ze hebben me aardig gestalkt. Ik wilde echter pas na de WK beslissen over mijn toekomst, en dat hebben ze gerespecteerd. Na de WK zijn we het gesprek aangegaan."

De wereldkampioene stak niet onder stoelen of banken dat ook de Rabobank-ploeg van Marianne Vos interesse in haar had. "Dat is een ploeg met veel goede rensters erin. En dat is voor mij reden om voor Boels-Dolmans te kiezen. Ik denk dat ik hier meer voor mijn eigen kansen kan rijden de komende jaren."