Ola Toivonen heeft geen haast met het verlengen van zijn volgend jaar zomer aflopende contract bij PSV.

"Ik denk niet dat ik komende week of de week daarna teken. Ik concentreer me nu eerst op Zweden, en als ik terug ben, zal ik er weer over nadenken", aldus Toivonen, die geselecteerd is voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk en Duitsland.

PSV deed Toivonen vorige week een aanbieding om zijn contract tot medio 2015 te verlengen en zo te voorkomen dat hij komende zomer Eindhoven transfervrij kan verlaten. Volgens de 27-jarige Zweed heeft de club niet gesteld hoe lang hij daarvoor bedenktijd krijgt.

"Ik heb geen deadline op papier zien staan. En er is ook niet gezegd voor wanneer ik moet tekenen."

Conflict

Afgelopen zomer dreigde PSV Toivonen nog terug te zetten naar Jong PSV als hij niet bijtekende of vertrok. Er leek een conflict te ontstaan, zeker toen PSV een akkoord had bereikt met Norwich City, maar Toivonen weigerde te tekenen bij de Engelse club.

"Ach, ik heb nooit geklaagd. En ik denk dat de media het groter hebben gemaakt dan het was", kijkt Toivonen terug.

Doordat PSV uiteindelijk afzag van het plan om Toivonen terug te zetten naar Jong PSV heeft hij inmiddels al aardig wat minuten voor de ploeg van trainer Phillip Cocu gemaakt.

De laatste weken heeft de middenvelder, mede door de rugblessure van Georginio Wijnaldum, zelfs een basisplaats. Zondag maakte Toivonen in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk zijn eerste goal sinds maanden.

"Ik begin ook steeds dichter bij mijn oude niveau te komen, vooral fysiek. Maar het is wel nog een beetje wennen. Ik heb een iets andere rol dan in voorgaande jaren, speel een meter of tien, vijftien meer naar achteren."

"Daardoor kom ik ook minder in scoringspositie, dus dan is het lekker als je weer een keer scoort."