Ferrari-coureur Fernando Alonso haalt in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 inspiratie uit de ontknoping van de America's Cup. Het Amerikaanse Oracle Team USA won de zeilwedstrijd van Emirates New Zealand met 9-8, ondanks een achterstand van 8-1.

Alonso staat in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 voor eenzelfde schier onmogelijke opgave. Met nog zes races te gaan moet hij een achterstand van zestig punten op Sebastian Vettel goedmaken.

"President Luca Di Montezemolo en ik denken er hetzelfde over, alles kan nog gebeuren", aldus Alonso op een persconferentie voor de Zuid-Koreaanse Grand Prix. "We hebben de America's Cup gezien. We weten dat het lastig wordt, maar je hebt maar twee keer geluk nodig. Het kan heel snel omdraaien."

Alonso erkent wel dat het normaal gesproken niet zal lukken om Vettel van een vierde achtereenvolgende titel af te houden.

"We moeten realistisch zijn: onder normale omstandigheden zullen we Red Bull Racing niet kloppen. Iedereen moet zich echter wel realiseren dat we toeslaan als we de kans krijgen. We geven niet op zolang het mathematisch mogelijk is."

Alonso denkt dat hij een intense titelstrijd wel nodig heeft om optimaal gemotiveerd te blijven in de zware laatste weken van het seizoen, waarin de races elkaar snel opvolgen.

"Het is een periode vol stress. Het tijdsverschil en het vele reizen maken deze weken ook zwaar. Als je niet meer meedoet om de titel is het nog lastiger."