BRUSSEL - Frank Vandenbroucke gaat zijn schorsing van zes maanden aanvechten bij het Internationaal Sporttribunaal (CAS) in Lausanne. De wielrenner werd op 21 maart voor een half jaar geschorst wegens het bezit van verboden producten. Bovendien kreeg hij een boete van 6300 euro.

Die zes maanden is de minimumstraf voor een dergelijk vergrijp. De Belgische wielerbond hield rekening met de verzachtende omstandigheid dat VDB in het verleden nooit werd veroordeeld voor het gebruik of bezit van verboden middelen. Op 27 februari werd epo, clenbuterol en morfine aangetroffen bij een huiszoeking in de woning van de renner in Lebbeke. Vandenbroucke werd na de vondst op staande voet door zijn werkgever Domo-Farm Frites ontslagen.

Kofferbak

De huiszoeking volgde na arrestatie van Bernard Sainz op de weg van Erpe naar Mere. Bij een snelheidscontrole bleek de wagen van de Fransman niet verzekerd. In de kofferbak werden verdachte producten aangetroffen. Sainz werd opgesloten in Dendermonde maar weer vrijgelaten toen uit analyse bleek dat het niet om verboden middelen ging.

/SPORTDomo-Farm Frites ontslaat Vandenbroucke op staande voet