AMERSFOORT - Martin Verkerk doet volgende maand mee aan de Olympische Spelen in Athene. De tennisbond KNLTB maakte woensdag bekend dat de Commissie Topsport van het NOCNSF zijn voordracht heeft gehonoreerd. De Alphenaar zal in Griekenland in het enkelspel uitkomen.

Verkerk had zich met zijn finaleplaats vorig jaar op Roland Garros genomineerd voor de Spelen. Hij toonde dit jaar voldoende vormbehoud om te worden uitgezonden.

Eisen

Verkerk reageerde dinsdag bij het tennistoernooi in Amersfoort verbolgen op het feit dat hij Raemon Sluiter niet mee mag nemen naar Athene. Hij had met de Rotterdammer willen dubbelen, maar ze voldeden niet aan de eisen van NOCNSF. "Die eisen zijn veel te hoog", mopperde de Alphenaar.

Het ergerde Verkerk ook dat er lang onduidelijkheid was over zijn eigen uitzending. "Ik ben er ontzettend trots op dat ik ben gekwalificeerd. Ik wil heel graag voor mijn land uitkomen. Ik was geschokt toen ik hoorde dat er nog over mij gesproken moest worden. Ik heb dit jaar op de ATP-tour een finale en halve finale gehaald. Ik weet niet hoe ik me nog meer moet bewijzen", zei hij dinsdag.

Voldoende

Het NOCNSF vond zijn prestaties uiteindelijk toch voldoende om naar Athene te mogen gaan.