FC Volendam heeft maandagavond in de Jupiler League revanche genomen op Ajax. De ploeg van trainer Hans de Koning zegevierde over Jong Ajax in Amsterdam met 2-3, na een achterstand van 2-0 bij de rust. 

Daarmee namen de Volendammers wraak voor de nederlaag vorige week in de bekerwedstrijd tegen de hoofdmacht van Ajax (4-2 na verlenging).

Jong Ajax leidde bij de rust met 2-0 door treffers van Joël Veltman en Dejan Meleg. Na de pauze kwam FC Volendam sterk terug.

Dankzij treffers van Robert Mühren (twee) en Damien Menzo namen de bezoekers verrassend de leiding. Mühren scoorde vorige week in de bekerwedstrijd ook al twee keer tegen het 'grote' Ajax.

In de slotfase kreeg eerst Fabian Sporkslede maandagavond bij de thuisploeg de rode kaart. In de tachtigste minuut moest ook doelman Theo Timmermans van FC Volendam van het veld na een vermeende handsbal buiten zijn strafschopgebied.

FC Volendam belandde door de zwaar bevochten zege op veertien punten, evenveel als Jong Ajax. Daarmee voeren beide ploegen de middenmoot aan.

Bekijk de slideshow:

Jong PSV

Jong PSV verliet de laatste plaats door een thuiszege tegen Jong FC Twente (2-1). Voor de Eindhovense ploeg kwamen Florian Jozefzoon en Rai Vloet tot scoren. FC Oss is de nieuwe hekkensluiter in de eerste divisie.