FC Barcelona reist maandag zonder vier vaste basisspelers af naar Glasgow, waar het dinsdag in de Champions League tegen Celtic speelt. 

Coach Gerardo Martino kan door blessures geen beroep doen op Lionel Messi, Jordi Alba, Javier Mascherano en Carles Puyol.

Ook de al langer geblesseerde aanvallers Isaac Cuenca en Ibrahim Afellay blijven in Catalonië achter. Martino heeft in zijn 21-koppige selectie wel plekken ingeruimd voor Sergi Gomez en Patric van Barcelona B.

Messi viel zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Almeria (2-0-zege) al vroeg uit met een hamstringblessure. Die kost hem zeker twee tot drie weken.

Barcelona won twee weken geleden de eerste Champions League-wedstrijd tegen Ajax (4-0), Celtic verloor met 2-0 bij AC Milan.

Boerrigter

Afgelopen seizoen won Celtic in de groepsfase in eigen huis met 2-1 van Barcelona. ''Ik heb gezien wat Celtic vorig jaar tegen Barcelona deed, hopelijk kunnen we dat nog een keer'', zo stelt Derk Boerrigter, de ex-Ajacied die sinds deze zomer voor de Schotse topclub speelt.

''Het belangrijkste is dat we de supporters achter ons krijgen, zodat ze een twaalf man voor ons worden.'' De Tukker weet desondanks dat het moeilijk gaat worden. ''Het is niet altijd leuk om tegen een team te spelen dat meer balbezit heeft. We moeten hard werken en proberen via de counter te scoren.''