De bij AZ ontslagen coach Gertjan Verbeek heeft zondagavond in Studio Voetbal het boetekleed aangetrokken. "Als je het zover laat komen dat spelers niet meer met jou komen praten, dan heb je iets niet goed gedaan."

De afgelopen dagen kreeg Verbeek te horen dat er iets speelde bij zijn selectie. "Vrijdag voor de persconferentie zei Toon Gerbrands het tegen me", doelde hij op een gesprek tussen de spelersgroep en de directie. Zaterdag kreeg Verbeek door dat het duel tegen PSV (2-1 winst) zijn laatste zou worden bij AZ.

De kritiek van de spelers had vooral betrekking op Verbeeks manier van communiceren. De oefenmeester bestrijdt dat hij onbuigzaam is. "Je moet je altijd aanpassen. Je hebt dertig karakters in je team, dus je moet wel."

Verbeek beseft echter ook dat veranderen soms nodig is. "Je groep verandert ook. Maar je kan je stijl niet volledig veranderen. Dat is ook ongeloofwaardig. De emmer was blijkbaar vol."

De oud-coach van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen werd zondagochtend ontslagen door AZ, omdat er 'vanuit de organisatie meerdere signalen kwamen dat de chemie tussen de trainer en de spelersgroep dermate was verstoord'.

Verbeek zei eerder op de dag dat dit bericht vrijdag voor hem als een 'donderslag bij heldere hemel' kwam. "Ik heb dat zelf niet zo ervaren."