Volgens Siem de Jong moet Ajax dinsdag AC Milan verslaan in Amsterdam om nog iets te maken van het avontuur in de Champions League.

"Als je nog wat wilt in Europa móét je thuis drie punten pakken. Daar gaan we voor. Niet een beetje tegenhouden, maar er vol op gaan", vertelt de aanvoerder van Ajax aan NUsport.

Een kleine twee weken geleden gingen de Amsterdammers tijdens de eerste speeldag met 4-0 onderuit tegen FC Barcelona. De Jong denkt dat er tegen AC Milan meer mogelijkheden liggen op een positief resultaat.

"We hebben twee keer tegen ze gespeeld drie jaar geleden en twee keer hadden ze moeite met ons spelletje. Thuis werd het 1-1, uit wonnen we. Kijk, het is een heel ander Milan, maar dit is ook een ander Ajax."

De Jong verwacht dat hij de volledige negentig minuten kan spelen tegen AC Milan. De aanvoerder maakte eerder deze maand zijn rentree na er een aantal weken uit te zijn geweest met een klaplong.

"Ik maakte vorige week een omhaal. Na afloop dacht ik: hé, wat heb ik nou gedaan? Maar ik had nergens last van. Dat was een goed teken: dat ik dat deed zonder na te denken en dat ik er daarna geen last van had. Tegen Milan wordt het pittig."

Emanuelson

Een van de spelers op wie De Jong dinsdag mogelijk zal stuiten is Urby Emanuelson. De voormalig Ajacied weet nog niet of hij in de basis zal starten.

"De trainer wisselt de andere linksback, Kevin Constant, en mij een beetje af. Zijn goed recht, maar soms is dat een beetje vervelend", laat Emanuelson weten.

"Ik zou liever zien dat hij voor eentje kiest. Dan weet je waar je aan toe bent. Maar ik zal ermee mee moeten leven en doe mijn uiterste best om de coach te overtuigen."

Ondanks dat Milan relatief makkelijk PSV uitschakelde in de voorronde van het kampioenenbal en Ajax dik van PSV verloor, rekenen de Milanezen zich nog niet rijk. "Ajax slaagt er altijd weer in de verkochte spelers goed te vervangen. Dus we zijn gewaarschuwd."

Lees het hele interview met Siem de Jong op NUsport

Lees het hele interview met Urby Emanuelson op NUsport

Lees al het voetbalnieuws op NUsport