Jeffrey Wammes doet komende week niet mee aan de wereldkampioenschappen turnen in Antwerpen. Hij kampt met een blessure aan de rechterachillespees. Wammes zou in actie komen op vloer en sprong.

''Gegeven de situatie dat het medisch onverantwoord en risicovol is om op vloer en sprong in actie te komen, hebben we in het belang van de sporter onze verantwoordelijkheid genomen'', zo lichtte topsportmanager Hans Gootjes zondag toe.

''Het niet kunnen starten op dit WK is uiteraard een enorme teleurstelling voor Jeffrey en de rest van het team.''

Wammes baalt, maar legt zich neer bij de situatie. ''Ik had heel graag willen turnen, maar ik begrijp dat het met dit advies van de begeleidende staf niet verantwoord is om aan de start te verschijnen.''

De turner reist zondagavond terug naar Nederland om zo snel mogelijk te kunnen starten met het behandeltraject.

Fenner

Bondscoach Mitch Fenner heeft besloten om in dit stadium van het toernooi geen reserve meer op te roepen. Het wegvallen van Wammes is ook voor hem een tegenvaller.

''Jeffrey was klaar voor het WK. Het voorbereidingstraject inclusief de onlangs behaalde zilveren medaille tijdens de World Challenge Cup in Osijek, was een indicatie dat hij zijn goede wedstrijdvorm op het WK kon bevestigen. Jeffrey had een reëel vooruitzicht op het behalen van een finale'', stelt Fenner.