AMSTERDAM - Richard Krajicek heeft de tweede ronde van het toernooi van Long Island bereikt. Hij deed dit door de Slowaak Dominik Hrbaty in twee sets (6-1, 6-2) te verslaan. In de tweede rond moet Krajicek het opnemen tegen de Marokkaan Younes El-Aynaoui.
Long Island

"Het ging behoorlijk goed. Ik was alleen niet tevreden over mijn eerste service. Gelukkig was mijn tweede opslag wel in orde, waardoor ik niet in de problemen kwam."

De Muiderberger voelt dat zijn spel beter wordt. Hij speelde na Wimbledon inmiddels twee toernooien op hardcourt. In Toronto vloog hij er al in de eerste ronde uit tegen de Fin Jarkko Nieminen, maar in Cincinnati won hij partijen tegen de Tsjech Jiri Novak en de Australiër Mark Philippoussis.

"Ik ben nog erg onbestendig. Toch voelt mijn spel soms aan als 100 procent. Maar in zijn algemeenheid zit ik op 70 tot 80 procent", zei Krajicek, die halverwege juni na twintig maanden blessureleed terugkeerde in het tenniscircuit.

In de tweede ronde van het met 480.000 euro gedoteerde toernooi van Long Island ontmoet Krajicek de als vierde geplaatste Marokkaan El Aynaoui.

Jan Siemerink is uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi van de US Open. De Rijnsburger verloor dinsdag in de eerste voorronde van de Brit Martin Lee. De setstanden waren -3 en 6-1. Siemerink zou na de US Open een beslissing nemen over zijn tennistoekomst. Hij speelt ook nog in de Duitse competitie.