De voormalig tennisser Daniël Köllerer vindt de rentree van Rafael Nadal erg verdacht. De Oostenrijker noemt de prestatie van de Spanjaard onmogelijk na zeven maanden blessureleed.

Köllerer, die zelf eind mei 2011 levenslang geschorst werd vanwege matchfixing, zegt dit in een interview met het Oostenrijkse sportblad Sportwoche.

"Niemand gelooft dat hij niet gebruikt. Hij staat zeven maanden buitenspel, komt terug en wint vervolgens tien van de twaalf toernooien die hij speelt. Dat is onmogelijk!"

Köllerer heeft ook geen goede woorden over voor David Ferrer. "Hij is, of was, een zware roker. Toen ik ooit tegen hem speelde, stak hij tien minuten voor onze wedstrijd nog een sigaret op. Vervolgens bleef hij maar rennen, zelfs in de beslissende derde set, terwijl mijn tong al op de grond lag."

De Oostenrijker, met de 55e plek als hoogste plaats op de ATP-ranking, vertelt ook dat matchfixing een groot probleem is in het tennis. Hij doelt dan voornamelijk op spelers die in Challengertoernooien uitkomen.

"Zeker één op de tien tennissers verliest met opzet vroeg in een toernooi. Ze spelen dan in het weekend competitie en kunnen op deze manier twee keer geld verdienen. Met matchfixing gaan duizenden euro's gemoeid", besluit hij.