Joost Luiten blijft volop meedoen om de eindzege in het Alfred Dunhill Links Championship. De 27-jarige Bleiswijker staat na de derde ronde op de gedeelde tweede plaats, op twee slagen van de Amerikaan Peter Uihlein.

Luiten ging zaterdag op de Old Course rond in 68 slagen, vier onder par. Een bogey op de zeventiende hole kostte hem een betere klassering.

''Mijn tweede slag, na een uitstekende drive, belandde links van de green in zo'n lekkere diepe bunker. Ik kon er eigenlijk best nog wel goed uitkomen, maar liet een putt van zo'n meter of vier over. De bal lipte helaas uit'', constateerde Luiten.

Hij miste op de laatste hole nog een birdieputt. ''Maar al met al ben ik heel tevreden met mijn spel en kijk ik uit naar morgen. Er schijnt iets meer wind te worden voorspeld. We gaan het zien.'' De slotronde van het toernooi wordt ook op de Old Course gespeeld.

Luiten deelt de tweede plek met vijf anderen, onder wie de Engelsen David Howell en Richard McEvoy en de Zuid-Afrikaan Ernie Els.

Ook Maarten Lafeber is dankzij een ronde van zes onder par zondag nog actief. Robert-Jan Derksen kende met vijf slagen boven par een beroerde dag en overleefde de schifting niet.