De Grand Prix van New Jersey vindt in 2014 mogelijk toch plaats. Op de voorlopige Formule 1-kalender is een plek ingeruimd voor de race in Amerika.

Tijdens het World Motor Sport Council heeft de FIA bevestigd dat er volgend jaar 22 Grands Prix zullen plaatsvinden, zo melden diverse Britse media.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone maakte in augustus nog bekend dat de eerste Grand Prix in het Amerikaanse New Jersey niet door zou gaan.

Volgens Ecclestone had de organisatie van de race het benodigde budget niet rond gekregen. "Het zit er niet in voor komend seizoen", stelde Ecclestone. "Ze hebben niet genoeg geld."

Nu staat de Grote Prijs in New Jersey voorlopig gepland voor 1 juni, wat suggereert dat toch de benodigde financiële middelen zijn gevonden.

De race zou langs een ruim vijf kilometer lang tracé voeren door de wijken West New York en Weehawken, langs de boorden van de Hudson-rivier. De locatie biedt een fraai uitzicht op de wolkenkrabbers van Manhattan, in het nabij gelegen New York City.

Behalve de Grand Prix van New Jersey zijn ook de races in Mexico en Zuid-Korea voorlopig opgenomen in de Formule 1-kalender.

De officiële kalender voor het volgende Formule 1-seizoen is nog niet bekendgemaakt.

Net als dit jaar begint het seizoen in Australië (op 16 maart) en eindigt de jaargang in Brazilië (op 30 november).