De Nederlandse basketballer Dan Gadzuric keert terug in de NBA. Los Angeles Lakers heeft de 35-jarige center gecontracteerd. 

De zestienvoudig kampioen maakte dat bekend op zijn website.

Over de inhoud van de verbintenis maakte de club niets bekend. De ervaren 2,11 meter lange speler maakt deel uit van de ploeg van negentien man die in trainingskamp gaat als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Vrijdag werd al bekend dat Gadzuric een uitnodiging had gekregen voor het trainingskamp. 

Tijdens het reguliere seizoen mag een NBA-team maar vijftien spelers onder contract hebben staan. Dat betekent dat er voor 29 oktober, de start van het nieuwe seizoen, nog zeker vier spelers moeten afvallen.

Venezuela

Gadzuric was in het seizoen 2011-2012 voor het laatst actief in de NBA. Toen kwam hij uit voor New York Knicks. Afgelopen seizoen verdiende hij zijn geld in Venezuela.

De Hagenaar debuteerde in 2002 voor Milwaukee Bucks en speelde in zijn tienjarige periode ook nog voor Golden State Warriors, New Jersey Nets en Toronto Raptors.

Gadzuric heeft volgens LA Lakers in totaal 527 wedstrijden in de NBA gespeeld met de volgende gemiddelden: 4,7 punten, 4,4 rebounds en 14,8 minuten.