Dick Advocaat is in beeld om de nieuwe bondscoach van Ierland te worden. De Ierse voetbalbond FAI zou de 66-jarige Hagenaar graag strikken als opvolger van Giovanni Trapattoni, die twee weken geleden opstapte.

De Italiaan liet zijn contract ontbinden nadat het hem niet lukte om zich met het Ierse elftal te plaatsen voor het WK van 2014.

De Ierse bond is onder de indruk geraakt van Advocaat, toen die nog bondscoach was van Rusland. Beide teams zaten tijdens de kwalificatie voor het EK in Polen en Oekraïne in dezelfde poule en werden eerste en tweede.

Advocaat zou ook in beeld zijn bij Dinamo Moskou en het Galatasaray van Wesley Sneijder. De oud-trainer van onder meer PSV, het Nederlands elftal en Zenit Sint-Petersburg laat aan De Telegraaf weten 'nog veel drive te hebben om een ploeg te coachen', maar wil geen commentaar geven over besprekingen met de Ierse bond.

Behalve Advocaat zou ook Martin O'Neill in beeld zijn om Trapattoni op te volgen. Eerder werd Roy Keane al in verband gebracht met het bondscoachschap van Ierland.