Willem II heeft zich vrijdag aan kop van de Jupiler League genesteld. De degradant uit de eredivisie boekte in eigen stadion een zege op nummer vier FC Eindhoven (3-2) en klom over FC Dordrecht heen. Die ploeg komt zondag pas in actie.

Ali Messaoud zette de thuisploeg binnen het kwartier op 1-0. Vier minuten later was het alweer gelijk, nadat Jens van Son de bal keurig in de verre hoek plaatste. In de blessuretijd van de eerste helft kopte Ruud Boymans Willem II uit een hoekschop weer op voorsprong.

In de slotfase schoot Jeroen Lumu de 3-1 binnen, waarna Josemar Makiavala de eindstand vlak voor tijd op 3-2 bepaalde.

De Tilburgers herstelden zich zo van de blamerende uitschakeling in het toernooi om de KNVB-beker. Willem II verloor daarin midweeks van topklasser Excelsior '31.

Boymans

Aanvaller Boymans kreeg voor aanvang van het duel met Eindhoven de 'bronzen stier' uit handen van Simon Kelder, de voorzitter van de Coöperatie Eerste Divisie. De aanvaller van Willem II werd met een recordaantal stemmen uitgeroepen tot beste speler van de eerste periode.

Ploeggenoot Terell Ondaan kreeg de prijs als het opvallendste talent in de eerste fase van de Jupiler League. De 'stieren' voor de beste trainer respectievelijk de topscorer waren voor Harry van den Ham (FC Dordrecht) en Robert Mühren (FC Volendam).

Almere City

Ook Almere City werd afgelopen week door een amateurclub (Capelle) verslagen, en ook die ploeg won enkele dagen later wel in de competitie.

Op bezoek bij Helmond Sport won de formatie uit Flevoland met 3-1. Tim Receveur, Vincent Janssen en Enzio Boldewijn maakten de doelpunten voor Almere in Helmond, dat pas vlak voor tijd iets terugdeed via Dave Nieskens. Almere wipt in de stand over Jong FC Twente heen en staat nu 16e.

MVV en FC Emmen kwamen in Maastricht niet tot scoren: 0-0.