Igor Sijsling is er vrijdag niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het ATP-toernooi in Bangkok.

De Amsterdammer moest in drie sets zijn meerdere erkennen in de Fransman Gilles Simon: 6-4, 5-7 en 6-4.

Sijsling liet in de eerste set elf van zijn twaalf breakkansen liggen. De Fransman ging een stuk effectiever met zijn kansen om en ging twee keer door de service van de Nederlander, waardoor hij de set met 6-4 won.

In het tweede bedrijf stond de sterk serverende Sijsling geen breakkansen toe. Zelf sloeg hij bij 5-5 toe in de servicegame van de Fransman, waardoor hij de stand op 1-1 in sets bracht.

De derde set ging gelijk op tot aan 3-3. Simon, nummer veertien van de wereld, benutte daarna zijn tweede breakkans in de set en behield die voorsprong. Na 2,5 uur serveerde de Fransman de partij uit.

Sijsling versloeg eerder deze week in Bangkok zijn landgenoot Robin Haase en de Fin Jarkko Nieminen. Hij stond voor de derde keer dit jaar in de kwartfinales van een ATP-toernooi, ook in Newport en Düsseldorf schaarde hij zich bij de laatste acht.

In de halve eindstrijd neemt Simon, die vorige week nog de titel pakte in Metz, het op tegen de als eerste geplaatste Tomas Berdych. De Tsjech versperde Yen-Hsum Lu uit Taiwan de weg met 7-6 (7), 6-4.