Epke Zonderland denkt dat hij een goede kans maakt op de titel bij de WK turnen in Antwerpen, het toernooi dat maandag begint.

"In de testwedstrijden ging het nog niet heel erg goed. Ik heb de laatste tijd gebruikt om de puntjes op de i te zetten en om helemaal fit te worden", aldus de olympisch kampioen van Londen, die niet alleen op de rekstok, maar ook op de brug in actie zal komen.

"Als ik helemaal fit ben, dan turn ik die oefening veel netter en dat scheelt weer wat tienden. Als ik mijn oefening van nu netjes turn, dan maak ik gewoon een realistische kans op de titel."

Zonderland weet niet waar hij precies staat ten opzichte van de concurrentie. "Ik weet alleen dat Fabian Hambüchen (hij pakte olympisch zilver achter Zonderland op rek, red.) een oefening heeft van 7,4 en dat mijn oefening drietienden hoger ligt. Dus ik weet wat ik op hem kan verliezen. De Chinezen heb ik niet gezien."

Op Zonderlands palmares prijken olympisch goud, de Europese titel op rek van 2011, goud in de wereldbekerfinale 2008 en WK-zilver op rek in 2009 en 2010.

"Ik ben erg gemotiveerd om de wereldtitel te winnen, omdat het de enige titel is die ik nog niet heb gewonnen. Het zorgt niet voor extra druk. Maar de motivatie om nu ook de wereldtitel te pakken, komt vooral voort uit het feit dat ik nu olympisch kampioen ben."

Lees het volledige interview met Epke Zonderland op NUsport