Feyenoord heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker. De Rotterdammers rekenden op eigen veld in een matige wedstrijd af met FC Dordrecht: 3-0.

De koploper van de Jupiler League kwam zeker in de eerste helft goed voor de dag in De Kuip, maar zag het kwakkelende Feyenoord na ruim een half uur toch op voorsprong komen.

Wie anders dan Graziano Pellè was de maker van het openingsdoelpunt, al leek de Italiaan hands te maken. Het duurde tot de 63e minuut voordat Feyenoord een veilige marge kreeg.

Ruben Schaken rondde een knappe individuele actie doeltreffend af. Samuel Armenteros verzorgde in de blessuretijd het slotakkoord.

Jordy Clasie en Jean-Paul Boëtius begonnen op de bank naast trainer Ronald Koeman, maar het tweetal mocht in de slotfase nog invallen. Joris Mathijsen viel halverwege het duel uit met een hamstringblessure.

Feyenoord, dat achtste staat in de eredivisie, hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Coach Ronald Koeman gaf na afloop op de persconfentie aan dat Mathijsen dat duel waarschijnlijk niet zal halen.