SC Heerenveen is donderdag op overtuigende wijze doorgedrongen tot de derde ronde van de KNVB-beker. De Friezen waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor FC Twente.

Roberto Rosales was de schlemiel bij de Tukkers. De rechtsback kreeg halverwege de eerste helft binnen een paar minuten twee keer geel en mocht vertrekken van arbiter Pieter Vink.

Op dat moment leidde Heerenveen al met 1-0 dankzij een treffer van Luciano Slagveer op een prachtige assist van Alfred Finnbogason. De IJslander maakte in de tweede helft zelf het verschil.

In de vijftigste minuut schoot hij onberispelijk raak na een goede actie van Pele van Anholt. Dertien minuten later besliste Finnbogason het duel defiintief door een prima aanval met het hoofd af te ronden.

Verpestte

In de beginfase maakte Twente juist het spel en kreeg het ook goede kansen. Shadrach Eghan schoot op de paal en Dusan Tadic knalde in vrije positie in het zijnet, na een mooie actie van Luka Djordjevic. De Montenegrijn debuteerde als basisspeler, evenals Youness Mokhtar.

De twee kregen hun kans wegens absentie van Luc Castaignos (geschorst) en Quincy Promes (geblesseerd). Robbert Schilder maakte na maanden blessureleed zijn rentree als invaller bij de bezoekers. Het Mexicaanse talent Jesus Corona maakte na de hervatting voor de eerste keer zijn opwachting.

Rosales verpestte de avond van Twente met twee domme overtredingen. Eerst schopte hij zijn directe tegenstander Rajiv Van La Parra onderuit op de helft van Heerenveen. Daarna hield Rosales de buitenspeler vast en kon Vink niets anders dan hem wegsturen.

Daarmee was de wedstrijd snel gespeeld en werd Twente, dat veel lof kreeg voor het spel in de competitie, opnieuw snel uitgeschakeld in het bekertoernooi. Vorig seizoen was eerstedivisionist FC Den Bosch in Enschede verrassend te sterk in de derde ronde.