Marco van Ginkel is donderdag geopereerd aan de voorste kruisband van zijn rechterknie.

Dat heeft zijn Engelse club Chelsea bekendgemaakt. Woensdag leek het erop dat zijn mogelijke deelname aan het WK met Oranje in gevaar was.

Volgens de Londense formatie is de operatie succesvol verlopen en staat Van Ginkel ongeveer een half jaar aan de kant, wat zou betekenen dat hij dit seizoen nog in actie kan komen.

De oud-speler van Vitesse viel dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Swindon Town al na tien minuten uit, nadat hij zijn knie had verdraaid. Hij keerde nog wel terug op het veld, maar werd al gauw vervangen.

Van Ginkel kwam tot twee interlands onder bondscoach Louis van Gaal. Hij zat regelmatig bij de selectie, maar maakte vooral zijn speelminuten bij Jong Oranje.

Balen

De operatie van Van Ginkel vond plaats in Barcelona. Hij liet via zijn managementbureau Sport-Promotion weten gelukkig te zijn met de ingreep. "De medische begeleiding verdient een groot compliment voor de manier waarop ik de afgelopen dagen ben bijgestaan." 

"Ik heb er ook alle vertrouwen in dat mijn revalidatie, die in Londen zal plaatsvinden, goed zal verlopen." Over de kwetsuur zelf is hij uiteraard ontstemd. "Dit is echt enorm balen. Ik hoorde niets knappen in mijn knie, maar ik voelde wel gelijk dat het mis was."