Robert Lewandowski ontkent dat het al definitief is dat hij na dit seizoen transfervrij over zal stappen van Borussia Dortmund naar Bayern München.

De 25-jarige Poolse spits gaf eerder deze week een interview waarin hij leek aan te kondigen in januari zich te verbinden aan zijn nieuwe club. Pas dan is het voor spelers met een aflopend contract toegestaan elders te tekenen.

"Nadat ik het interview nogmaals had gezien, schrok ik een beetje. Eigenlijk wilde ik alleen benadrukken dat ik op z'n vroegst pas in januari ergens anders kan tekenen", laat Lewandowski weten aan Sport Bild.

"Mijn enige intentie was om de vraag te beantwoorden wanneer ik duidelijkheid zou kunnen geven over mijn toekomst. Ik heb al vaak gezegd dat ik Dortmund komende zomer wil verlaten. Verder kan ik er helemaal niets over zeggen tot januari."

De aanvaller, die vorig seizoen in de halve finale van de Champions League in één wedstrijd vier keer scoorde tegen Real Madrid, had eigenlijk afgelopen zomer al willen verhuizen naar Bayern München.

Dortmund weigerde om in navolging van Mario Götze nog een sterkhouder te verkopen aan de concurrent, zelfs al zou dat betekenen dat Lewandowski transfervrij zou vertrekken in de zomer van 2014.