PSV heeft woensdagavond in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker met 4-1 gewonnen van Telstar.

Jürgen Locadia, die startte in plaats van spits Tim Matavz, was de belangrijkste man in Eindhoven, hij scoorde drie keer.

PSV kwam wel eerst op achterstand. Na negen minuten scoorde Diangi Matusiwa de 1-0 voor de bezoekers. In het restant van de eerste helft hield Telstar aardig stand. 

Pas tegen het einde van de eerste helft slaagde PSV erin op gelijke hoogte te komen, door een treffer van Florian Jozefzoon. Nog voor het rustsignaal benutte Locadia een strafschop: 2-1.

Halverwege de tweede helft mocht Locadia nog een keer aanleggen voor een penalty nadat Ola Toivonen onderuit was gehaald. De negentienjarige spits knalde zijn tweede van de avond binnen.

In de laatste minuut tikte Locadia met de hand een voorzet van Stijn Schaars achter doelman Cor Varkevisser. De handsbal ontging scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, waardoor de 4-1 eindstand op het scorebord kwam.

Hands

''Ik werd geduwd in de rug, zodoende kon ik nergens heen. Ik raakte de bal met mijn hoofd en met mijn hand'', bekende Locadia na afloop bij Fox Sports. 

De spits overwoog niet om de scheidsrechter te attenderen op de handsbal. 'Dat kwam niet bij me op, maar misschien dat ik het een volgende keer wel zal zeggen.''