Bert van Marwijk is woensdag onder grote belangstelling van de pers gepresenteerd als nieuwe trainer van Hamburger SV. Hij volgt de ontslagen Thorsten Fink op.

De ex-bondscoach beseft dat hij op een moeilijk moment instapt; de Noord-Duitse club bezet de zestiende plaats in de Bundesliga.

"Ik moet rust en stabiliteit in de ploeg brengen", aldus Van Marwijk. "Dat is een grote uitdaging. Ik wil echter de druk niet wegnemen, ik houd van de druk."

"De situatie is niet eenvoudig. HSV moet eigenlijk in de top zes staan. We moeten zo snel mogelijk weg van onze huidige positie. Ik houd van goed georganiseerd voetbal. Het team moet leren als ploeg te verdedigen."

Van Marwijk heeft geen contact opgenomen met Huub Stevens en Martin Jol, twee van zijn recente voorgangers bij HSV. "Ik wil hier graag onbevangen beginnen, heb niet zoveel informatie nodig."

De voormalige oefenmeester van Feyenoord vertelde dat HSV zeker niet de enige club was die belangstelling voor hem toonde.

"Het gevoel bij deze club klopt gewoon. Ik houd ongelooflijk veel van de Bundesliga. De laatste jaren is dit duidelijk de sterkste competitie van Europa geworden."

Van Marwijks rechterhand Roel Coumans zal woensdag de training van HSV leiden. De assistent-trainer bekleedde tot deze week dezelfde rol bij Fortuna Sittard. Zelf zal Van Marwijk woensdag vooral een rol als waarnemer vertolken.