Igor Sijsling heeft woensdag ten koste van Robin Haase de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi in Bangkok. De nummer 75 van de wereld toonde zich in een spannend duel op het doorslaggevende moment het koelbloedigst; 6-7 (7), 6-4 en 7-6 (2).

De twee Nederlanders lieten in Thailand zien aan elkaar gewaagd te zijn. In de eerste set wisten beide spelers één keer door elkaars service heen te breken waardoor een tiebreak uitkomst moest bieden. Daarin toonde de Hagenaar zich iets koelbloediger (9-7).

In de tweede set begon de eerste service van Haase te haperen terwijl Sijsling aanmerkelijk vaker succesvol was op zijn eerste opslag. Een vroege break bleek het keerpunt in de set te zijn waardoor de nummer 75 van de wereld na anderhalf uur spelen de stand weer gelijk kon trekken.

Sijsling en Haase stonden één keer eerder op ATP-niveau tegenover elkaar, eerder dit jaar in Auckland. Ook toen toonde de Amsterdammer zich in een spannende derde set net de sterkste. 

Tiebreak

Haase begon sterk aan de beslissende set, gesteund door zijn opslag die weer soepel begon te lopen. Maar ook Sijsling gaf in zijn servicebeuren geen kansen weg. Na twee uur spelen was het Sijsling die op 4-4 de eerst breakkans kreeg in de derde set. Met een ace werkte Haase die mogelijkheid echter weg. 

Daardoor moest net als in de eerste set een tiebreak de uitkomst bieden. Sijsling plaatste de eerste mini-breaks en nam een snelle 0-4 voorsprong waardoor hij het duel simpel kon uitserveren..

De Amsterdammer treft in de kwartfinales van het Thailand Open de winnaar van het duel tussen de Fransman Gilles Simon en de Australiër Bernard Tomic.