AMSTERDAM - Op 'neutrale' grond in Duitsland hebben Roda JC, Fortuna Sittard en MVV in maart de gesprekken hervat over een samengaan in FC Limburg. Dat heeft Roda-voorzitter Theo Pickee bevestigd. Fortuna-directeur Mommers en MVV-commissaris Lodwewick kwamen 23 en 27 maart in het Dorinthotel in Aken bijeen om over de fusieplannen te praten.
Fortuna

De voornaamste reden voor de samensmelting tot FC Limburg is de hoge schuldenlast van de clubs. In het plan gaat de nieuwe club de thuisduels spelen in het Parkstad Limburg Stadion van
Roda JC

De geraamde startbegroting van 16 tot 18 miljoen euro van FC Limburg wordt onder meer opgehoest door de hoofdsponsor chemieconcern DSM.

FC Limburg

Zes jaar geleden werd ook een poging ondernomen om FC Limburg van de grond te tillen, maar die mislukte doordat het plan voortijdig uitlekte. Deze keer lijkt de kans van slagen groter. Het zo goed als gedegradeerde Fortuna is op zoek naar kopers voor spelers en stadion, terwijl MVV het vege lijf alleen nog weet te redden dankzij de steun van de gemeente Maastricht.

Na de laatste competitiedag in de eredivisie (5 mei) waarop de Limburgse derby Fortuna Sittard-Roda JC op het programma staat, praten de clubs verder.