AMSTERDAM - Marco van Basten en John van 't Schip zijn volgens het Algemeen Dagblad de belangrijkste kandidaten om als duo het Nederlands Elftal te leiden. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, reisde maandag naar Barcelona om advies in te winnen bij Johan Cruijff. Die zou zijn voorkeur voor dit duo hebben uitgesproken.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het advies van Cruijff, die mogelijk als adviseur bij de KNVB aan de slag gaat met het oog op het WK in 2006, weegt zwaar. Kesler liet eerder al doorschemeren dat hij bij de opvolging van Dick Advocaat rekening zou houden met de visie van Cruijff.

Van Basten en Van 't Schip zijn momenteel werkzaam bij Ajax. Met Jong Ajax wonnen ze afgelopen seizoen de landstitel en de beker. Opvallend is dat Van Basten op dit moment assistent van Van 't Schip is. Bij Oranje zouden de rollen worden omgedraaid.

Geïnteresseerd

Volgens het AD heeft Van Basten in beperkte kring al laten weten zeer geïnteresseerd te zijn in de vacature bij het Nederlands Elftal. In maart dit jaar legde hij nog een aanbieding van de KNVB naast zich neer om bondscoach van Jong Oranje te worden.

Mogelijk wordt ook Kees Jansma bij Oranje betrokken. Kesler vindt dat de communicatie met de internationals, de media, de coaches, het publiek en de sponsors moet worden verbeterd. Jansma, televisiemaker en sportjournalist, zou hierin een taak moeten krijgen.