Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Otman Bakkal

Feyenoorder Bakkal nog niet in actie tegen FC Utrecht

Feyenoord-trainer Ronald Koeman heeft aanwinst Otman Bakkal niet opgenomen in de selectie voor het thuisduel van zondag met FC Utrecht.
Door NUsport

De middenvelder, die maandag een contract tekende voor de rest van het seizoen in De Kuip, is nog niet wedstrijdfit.

"Otman heeft in januari zijn laatste wedstrijd gespeeld en heeft pas drie trainingsdagen achter de rug", aldus Koeman vrijdag op de clubsite. "Dan is het logisch dat hij nog niet klaar is voor deze wedstrijd."

Bakkal liet in augustus zijn contract ontbinden bij Dinamo Moskou.

Ook verdediger Jordy van Deelen is niet fit genoeg om in actie te komen.

Koeman laat het van de training van zaterdag afhangen of hij begint met Jean-Paul Boëtius in de basis. De aanvaller maakte zondag zijn rentree in het uitduel met NEC (3-3) na lang blessureleed.

FC Utrecht

Jan Wouters mist bij Utrecht zondag in ieder geval vijf spelers. Adam Sarota, Edouard Duplan, Jacob Mulenga, Kenny Teijsse en Marcus Nilsson zijn er vanwege verschillende kwalen niet bij. Wouters legt de druk voor het duel bij Feyenoord.

''Met de verwachtingen van buitenaf, mede door de prestaties van vorig seizoen, krijgen jonge spelers het nu eenmaal moeilijker. Zij zullen met de druk moeten leren omgaan'', zo analyseerde Wouters het tot nu toe wisselvallige spel van de Rotterdammers.

Het is ook nog onzeker of Robbin Ruiter en Cedric van der Gun weer inzetbaar zijn. Doelman Ruiter ontbrak de afgelopen weken vanwege de naweeën van een polsoperatie en werd toen vervangen door Jeroen Verhoeven.

Van der Gun had de voorbije weken last van zijn knie. Het tweetal trainde deze week wel mee, maar of ze fit genoeg zijn om te starten moet nog bekeken worden.


Lees meer over:

FeyenoordRonald Koemanotman bakkal

Aanbevolen artikelen