Feyenoord heeft Otman Bakkal vastgelegd. De transfervrije middenvelder tekende een contract tot het einde van dit seizoen nadat hij maandag de medische keuring doorstond.

Bakkal begint daarmee aan zijn tweede periode in de Kuip. De Rotterdammers huurden hem twee seizoenen geleden van PSV.

Daarna vertrok hij naar Dinamo Moskou. Het lucratieve avontuur van Bakkal (28) in Rusland werd sportief geen succes, waardoor hij hoopte op een terugkeer naar de eredivisie.

''Otman heeft in het seizoen 2011/2012 met Feyenoord een geweldig jaar beleefd. Hij wil die draad weer oppakken en kijkt dus even net wat minder naar het financiële plaatje. Dat waarderen we en daar zijn we blij om'', reageert technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord. "Want ik zeg heel eerlijk: anders was het nooit gelukt om Otman terug naar De Kuip te halen.''

Geld

Bakkal kon ondanks het verstrijken van de transferdeadline een verbintenis bij Feyenoord tekenen omdat hij zijn doorlopende contract met Dinamo Moskou had laten ontbinden.

''Een club kan met meer dan alleen geld laten blijken dat ze je er heel graag bij willen hebben'', verklaart de speler zelf.

''Voor mij is het nu vooral belangrijk dat ik weer veel aan spelen toe kom bij een club waar ik me goed voel. Het is ontzettend fijn om weer terug te zijn bij de club waar ik twee jaar terug een geweldig seizoen mee heb gedraaid. Feyenoord heeft net als toen een prima elftal dus ik heb er alle vertrouwen in dat we er weer een fantastisch jaar van kunnen maken.''

Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan Bakkal goed gebruiken. Zijn ploeg staat na een moeizame competitiestart slechts twaalfde in de eredivisie.