AMSTERDAM - Luis Figo heeft doelman Maikel Aerts van Feyenoord uitgenodigd voor de selectie van de Allstars in zijn jaarlijkse benefietwedstrijd. De Allstars nemen het maandag in Faro op tegen een selectie van Portugese voetballers. Ook Patrick Kluivert (FC Barcelona) en Mitchell van der Gaag (CS Marítimo) zijn van de partij.

De opbrengsten van het duel komen ten goede aan de Luis Figo Foundation, die zich inzet voor talentvolle sporters. "De organisatie van die wedstrijd was bij mijn zaakwaarnemer John Linse gekomen met de vraag of hij nog een keeper wist die zou kunnen meespelen", aldus Aerts, die het komende seizoen door RBC wordt gehuurd van Feyenoord, op feyenoord.nl.

"Hij heeft toen mijn naam genoemd. Zo kwam het dat ik plotseling een brief van Luis Figo kreeg, waarin ik werd uitgenodigd. Hartstikke leuk natuurlijk, ik ben erg benieuwd wat me daar te wachten staat." Fernando Morientes, Zinedine Zidane, Marcel Desailly en Paul Gascoigne behoren onder anderen ook tot genodigden. Sir Alex Ferguson is de coach van de Allstars.