CHICLAYO - De Braziliaanse voetballers hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America, het kampioenschap van Zuid-Amerika. In hun tweede groepsduel versloegen ze Costa Rica met 4-1. In de openingswedstrijd won Brazilië nipt met 1-0 van Chili.

Adriana eiste in de wedstrijd tegen Costa Rica een hoofdrol op. Hij scoorde drie keer, in de 44e, 54e en 67e minuut. Het vierde doelpunt voor Brazilië kwam op naam van Juan. Luis Marin maakte de enige treffer voor Costa Rica. Voor het eerste doelpunt van Adriano domineerde Costa Rica het duel, maar de ploeg slaagde er niet in de kansen te benutten.

De Braziliaanse coach Carlos Alberto Parreira bekende dat zijn team in het eerste half uur was overklast. "Costa Rica speelde echt geweldig, maar kon het niet volhouden. Voetbal gaat nog altijd over negentig minuten. Uiteindelijk hebben we toch nog een eenvoudige zege behaald."

De andere wedstrijd tussen Chili en Paraguay eindigde in 1-1. Elf minuten voor tijd redde Cristaldo een punt voor de Paraguayanen. Sebastian Gonzalez had Chili in de 72e minuut op voorsprong gebracht. Paraguay heeft nu vier punten en is ook dicht bij een plaats bij de laatste acht. Chili heeft een punt, Costa Rica nul.