Feyenoord heeft zich bijna twee weken na het verstrijken van de transferdeadline alsnog verzekerd van de diensten van Otman Bakkal. De middenvelder was transfervrij en ondertekent binnen afzienbare tijd een nieuwe verbintenis in Rotterdam.

Bakkal en zijn belangenbehartiger Rodger Linse kwamen gisteren tot een akkoord met technisch directeur Martin van Geel. Dat meldt het AD zaterdag.

De 28-jarige Eindhovenaar kwam in het seizoen 2011-2012 al op huurbasis uit voor Feyenoord. De eenmalig international van Oranje leek na het aflopen van dienst contract bij PSV voor een definitieve overgang naar De Kuip te kiezen, maar tekende uiteindelijk bij Dinamo Moskou.

In de Russische hoofdstad wist de dynamische middenvelder echter nooit een basisplaats te veroveren, waarop onlangs met wederzijdse instemming werd besloten het contract te verbreken. Bakkal kwam slechts vijf keer in actie namens de Moskovieten.

Een terugkeer naar Feyenoord hing sindsdien in de lucht, maar vanwege de financiële situatie bij de huidige nummer twaalf van de eredivisie leek de oud-speler van FC Den Bosch, Eindhoven en FC Twente aanvankelijk onhaalbaar.

Van Geel heeft nu alsnog een manier gevonden om Bakkal te binden, zonder daarvoor eerst financiële ruimte te hoeven creëren, zoals de technische beleidsmaker eerder stelde.

Bakkal, die de jeugdopleiding van PSV doorliep en ook namens de Eindhovenaren debuteerde in het betaalde voetbal, is volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst inzetbaar voor het Feyenoord van trainer Ronald Koeman.