Chris Horner is donderdag  in de achttiende etappe van de Vuelta rodetruidrager Vincenzo Nibali tot op drie seconden genaderd in het algemeen klassement.

De 41-jarige Amerikaan liep in totaal 25 seconden in op de Italiaanse renner van Astana, dankzij een aanval in de slotklim naar de top van de Peña Cabarga.

De winst in de achttiende etappe over 186 kilometer ging naar Vasil Kirijenka. De renner van Sky maakte lang deel uit van een kopgroep van vijtien, maar reed de laatste veertig kilometer solo.

De Deen Chris Anker Sörensen beëindigde de rit na de loodzware slotklim als tweede op een kleine halve minuut van Kirijenka. De Australiër Adam Hansen, ook een van de vroege vluchters, werd derde.

Klassementsrenners

De strijd tussen de klassementsmannen ontbrandde in de laatste twee kilometer. Eerst was het de Katoesja-ploeg van Joaquim Rodriguez die de aanval inzette. Daarna ging Horner ervandoor. Nibali kon de renner van RadioShack niet volgen.

Ook Alejandro Valverde pakte, zij het bescheiden, wat tijd terug op de Italiaan: vijf seconden. Valverde is derde in het klassement op 1.09.

Vrijdag koerst het peloton naar Oviedo, waar de streep lig bovenop de Alto del Naranco, een klim van tweede categorie.