SILVERSTONE - Michael Schumacher heeft zondag op Silverstone de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen. Voor de Duitse Ferrari-rijder was het de tiende zege van het seizoen in de Formule op elf races.

Op Silverstone eindigde de Fin Kimi Raikkonen, die van pole position was vertrokken, op de tweede plaats. Schumachers Braziliaanse teamgenoot Rubens Barrichello werd derde. Vanzelfsprekend verstevigde de winnaar zijn leidende positie in het WK-klassement. De zevende wereldtitel kan hem eigenlijk niet meer ontgaan. Na de Britse Grote Prijs telde Schumacher namelijk 26 punten voorsprong op ploeggenoot Barrichello, die in alle elf race in de punten reed.

De Duitse veelvraat van de Formule 1 deed onlangs in de Franse Grand Prix vier pitstops. In Engeland hield hij het bij twee. Dit was een keer minder dan Raikkonen die flitsend was gestart en daarmee de wederopstanding van de weggezakte McLarens inluidde. De tweede plaats van Raikkonen was zijn beste resultaat van het seizoen.

De Britse Grand Prix had, net als veel voorgaande races, niet veel te bieden door de dominantie van de Ferrari met Schumi aan het stuur. Voor de enige opwinding zorgde de Italiaan Jarno Trulli. In de 41e ronde crashte hij zwaar bij een snelheid boven de 250 km/u. Als door een wonder stapte de Italiaan ongedeerd uit het wrak na verschillende keren over de kop te zijn gegaan.

Raikkonen profiteerde van de tijdelijke neutralisatie van de race met zijn derde pitstop. Hij bleef tot het einde een klein beetje bedreiging voor de leidende Schumacher, maar hij viel nooit meer aan, tevreden over de tweede plaats. De Duitse winnaar stak na zijn derde zege op Silverstone zijn vuist op naar de 100.000 toeschouwers. Hij vierde ook zijn 80e zege in de Formule 1 op 206 starts.

"Onze wedstrijdtactiek was opnieuw perfect'', juichte Schumacher na afloop, "ik ben blij en trots in dit team te rijden. Het verraste mij dat ik Raikkonen zo snel voorbij kwam. Vanaf dat moment hadden we alles in de greep.''