ATHENE - De Griekse bevolking heeft weliswaar grote belangstelling voor 'hun eigen' Olympische Spelen, entreebiljetten voor de driehonderd verschillende evenementen kopen is er niet bij. Slechts één op de tien Grieken heeft te kennen gegeven kaarten te zullen aanschaffen. Dit meldde de zondagskrant Kyriakatiki Eleftherotypia.

De krant hield een nationale enquête. Deze wees uit dat 73,5 procent van de 1500 bevraagde personen belangstelling heeft voor de Olympische Spelen. Half juni begon het organisatiecomité Athoc een grote reclamecampagne voor de kaartverkoop onder de eigen bevolking. Een maand later zijn nog 3,3 miljoen van de 5,3 miljoen kaartjes beschikbaar. Athoc rekent erop dat de Grieken op het laatste ogenblik wel naar de olympische wedstrijden zullen gaan.

Het recente succes in het EK voetbal dient daartoe bij te dragen. Van de ondervraagden is 86,7 procent overtuigd dat Griekenland een perfecte organisatie van de Olympische Spelen zal afleveren. Minder dan de helft (42,8 procent) wist de datum van de openingsceremonie (13 augustus). Driekwart van de mensen is overtuigd dat Griekenland te veel geld heeft geïnvesteerd in de Spelen.