FRANKFURT - Otto Rehhagel heeft een aanbieding van deDuitse voetbalbond afgewezen. De succescoach die met Griekenland deEuropese titel behaalde, heeft nog een tweejarig contract bij deGriekse bond en wil dat uitdienen. Dat deelde de Duitse trainerzaterdag telefonisch mee aan Franz Beckenbauer, lid van decommissie die voor de DFB een nieuwe bondscoach zoekt.

De opvolging van Rudi Völler blijkt een lastige zaak. OttmarHitzfeld, eerste keus, wees de baan af en nu heeft Rehhagelhetzelfde gedaan.

De speculaties over de volgende kandidaat zijn in de Duitsemedia al losgebarsten. De namen van onder anderen Lothar Matthäusen Guus Hiddink zijn daarbij genoemd. Gerhard Mayer-Vorfelder, eenvan de twee beoogde nieuwe voorzitters van de bond, gaf al aan datde DFB niet meer reageert op namen. "De kans om een trainer vastte leggen is groter naarmate er minder over in de krant heeftgestaan."

In Griekenland werd er uiteraard blij gereageerd op het besluit van de 65-jarige Rehhagel. "Otto heeft zijn woord gehouden, ik wist het", jubelde voorzitter Vassilios Gagatsis van de Griekse voetbalbond (EPO). "Hij blijft in Griekenland. Niet omdat dat in zijn contract staat, maar omdat we samen voor- en tegenspoed hebben meegemaakt."

In Duitsland bemoeien intussen zelfs ministers zich met de opvolging van Völler. "Als een Duitser de Grieken kampioen kan maken, moet een Engelsman, een Fransman of een Nederlander dat ook met Duitsland kunnen", meent minister van Binnenlandse Zaken Otto Schily.