Serena Williams heeft zondag de US Open gewonnen. De 31-jarige Amerikaanse won in drie sets van Victoria Azarenka uit Wit-Rusland: 7-5, 6-7 (6) en 6-1.

De wedstrijd nam bijna drie uur in beslag. Vorig jaar won Williams in de finale eveneens van Azarenka, die toen mocht serveren voor de wedstrijd.

Ook zondag waren de twee lang aan elkaar gewaagd. Azarenka nam in de eerste set een voorsprong en ze mocht zelfs serveren voor de setwinst. Williams plaatste echter een break en won uiteindelijk met 7-5.

In de tweede set leek Williams in sneltreinvaart op de eindzege af te stevenen, maar bij een 4-1 voorsprong kwam Azarenka toch terug tot 4-3. De wind speelde een belangrijke rol in de wedstrijd; ballen veranderden onverwachts van richting.

Williams behield vervolgens wel haar eigen opslag door de achtste game zonder een punt tegen te krijgen binnen te halen. Azarenka won ook haar servicegame, waardoor Williams bij een 5-4 stand mocht serveren voor de wedstrijd. Ze maakte het echter niet af: 5-5. Na opnieuw breaks over en weer won Azarenka de tweede set dankzij een 8-6 zege in de tiebreak.

Dominant

In de derde set speelde Williams net zo dominant als eerder dit toernooi, al gooide Azarenka ook haar eigen glazen in door op 2-1 een dubbele fout te slaan op breakpoint. De Amerikaanse maakte hierna het karwei redelijk eenvoudig af.

Williams, die eind deze maand 32 wordt, won de US Open eerder in 1999, 2002, 2008 en 2012. Ze heeft nu Wimbledon, de Australian Open en de US Open vijf keer gewonnen. Roland Garros won ze twee keer, waardoor ze nu in totaal zeventien Grand Slam-titels op haar naam heeft staan.

Ze heeft er nu nog maar één minder dan Chris Evert en Martina Navratilova. Steffi Graf blijft voorlopig nog wel recordhoudster met 22 zeges in de vier grootste toernooien.