Giedo van der Garde reed zondag bij de GP van Italië relatief anoniem naar een achttiende plek, al kwam de Nederlander even in beeld toen zijn tweede pitstop niet vlekkeloos verliep.

Bekijk de samenvatting van de Grand Prix van Italië

"Er was een communicatiefout bij de pitmuur waardoor de jongens nog niet klaar voor me waren", zei Van der Garde na afloop van de race over zijn tweede pitstop. "Dat kostte me vanzelfsprekend veel tijd."

De coureur van Caterham, die als een van de weinigen op Monza had gekozen voor een strategie met twee pitstops in plaats van één, kwam achter de Marussia van Jules Bianchi weer de baan op.

"Maar ik kon hem snel weer passeren", vertelde Van der Garde. "Daarna probeerde ik mijn teamgenoot (Charles Pic, red.) nog in te halen."

Uiteindelijk kon de Nederlander Pic niet meer voorbij. "Zonde, want de snelheid in mijn tweede stint was erg goed en ik had een kans om Charles in te halen."

Excuses

Het team bood na afloop zijn verontschuldigingen aan bij Van der Garde. "Eigenlijk kun je stellen dat na de tweede pitstop alles tegenzat. Tot dat moment verliep alles eigenlijk volgens plan en had ik het idee dat er weer iets moois in het verschiet lag. Helaas pakte het dit keer anders uit."

"Maar ja, ook dat is racen. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Ik blijf stappen maken en progressie boeken, dat merk ik aan alles. Ik kijk nu al uit naar de volgende race om daar samen met het team weer iets goeds neer te zetten."