Räikkönen snel in vrije training

AMSTERDAM - Kimi Räikkönen heeft op de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de snelste tijd genoteerd. De Fin stuurde zijn McLaren in de tweede trainingssessie naar een tijd van 1:18.655. Tijdens de ochtendsessie had Ferrari nog gedomineerd. Rubens Barrichello reed 1:19.138 en dat was 0.076 sneller dan teamgenoot Michael Schumacher.

Giancarlo Fisichella was de grote verliezer van de dag op het circuit van Silverstone. De Italiaan werd 's middags tweede in 1:18.660, maar omdat hij de motor van zijn Sauber moest laten vervangen, wordt hij zondag sowieso tien plaatsen teruggezet op de startrij.

Fisichella had 's ochtends problemen met zijn elektronische gaspedaal en die konden alleen worden opgelost door een nieuwe motor in zijn bolide te bouwen. Sinds dit jaar mag er in de Formule 1 echter nog maar één motor worden gebruikt in een raceweekend. Als een team toch een tweede krachtbron inzet, dan wordt de coureur automatisch tien startplaatsen teruggezet ten opzichte van de kwalificatietraining op zaterdag.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie