LONDEN - Wie wordt topscorer van de Premier League? En: wie wordt de Speler van het Jaar? Jerrel Hasselbaink troefde zaterdag Ruud van Nistelrooy af. De Chelsea-spits scoorde twee keer tegen Everton en staat nu op 23, terwijl Van the Man bij Manchester United niet tot scoren kwam en op 21 blijft.

Dankzij een benutte strafschop van de Kameroense international Bisan Lauren in de 86e minuut staat Arsenal

Acht wedstrijden op rij is Arsenal nu al ongeslagen. Tegen erfvijand The Spurs opende de Zweed Ljungberg de score in de 24e minuut. De goal was vooral te danken aan de briljante assist van Dennis Bergkamp.

Pas in de slotfase onbrandde het duel. Teddy Sheringham maakte in de 81e minuut gelijk uit een strafschop, maar Arsenal ging uiteindelijk toch met de zege aan de haal. Henry werd neergelegd, waarop Lauren scoorde van elf meter. ManUnited won nipt met 0-1 bij Leicester

Bij Manchester kregen de vedetten rust na de zware Champions Leaguewedstrijd tegen La Coruna. Manager Ferguson bracht na de rust nog wel Ruud van Nistelrooy in.

Liverpool

Als het er om gaat, staat de Zaankanter er altijd. Hij lijkt een streepje voor te hebben op zijn Brabantse collega-spits wat betreft de verkiezing (door de spelers) tot Speler van het Jaar. Zeker omdat hij al zoveel krediet heeft in Engeland. En hij speelde nooit in een kampioensploeg.

Chelsea bezet nu de vijfde plaats. De topdrie is onbereikbaar. Hasselbaink scoort voor elke ploeg, of het nou Leeds

Uitslagen in de Premier League:

Arsenal - Tottenham HotspurBolton WanderersIpswichChelseaEvertonManchester UnitedSouthamptonDerby CountyWest HamCharlton