Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thulani Serero, Danny Hoesen, Stefano Denswil

Ajax lijdt ook puntenverlies bij FC Groningen

Ajax heeft de eerste wedstrijd na het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld met een gelijkspel afgesloten. De landskampioen kwam zondagmiddag in de Euroborg niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen.
Door NUsport

Het gat dat de twee sterkhouders achterlieten, werd door trainer Frank de Boer opgevuld met Thulani Serero en Stefano Denswil. Viktor Fischer werd gepasseerd ten faveure van Tobias Sana.

Ajax moest het ook nog stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Siem de Jong en linksback Daley Blind.

De Amsterdammers creëerden in de Euroborg nauwelijks kansen, toch waren de bezoekers als eerste succesvol voor het vijandelijke doel. Lasse Schöne zorgde in de achttiende minuut voor de openingstreffer in het duel. De Deen zag FC Groningen-goalie Marco Bizot niet overtuigend ingrijpen bij een afstandsschot.

Het elftal van Erwin van de Looi kon daar aanvankelijk weinig tegenover zetten, waardoor er aan beide kanten weinig mogelijkheden genoteerd konden worden.

Toch brachten de noorderlingen de stand een kwartier voor tijd weer in evenwicht, dankzij weifelend optreden van Kenneth Vermeer. De sluitpost, die dit seizoen al vaker een matige indruk maakte, kon een kopbal van Eric Botteghin niet onder controle krijgen en zag de aanvaller attent reageren: 1-1.

Beide ploegen probeerden vervolgens een slotoffensief af te dwingen, maar tot doelpunten leidden de verwoede pogingen niet meer; Ajacied Bojan Krkic had te weinig oog voor zijn teamgenoten en Filip Kostic raakte oog in oog met Vermeer de buitenkant van de paal.

Na vijf wedstrijden in de eredivisie heeft Ajax al zeven verliespunten opgelopen, waardoor de Amsterdammers op de zesde plaats blijven steken. FC Groningen heeft evenveel punten en staat een plekje lager op de ranglijst.


Lees meer over:

AjaxFC GroningenEredivisie

Aanbevolen artikelen