De feestelijke viering van het honderdjarig bestaan is voor PSV met een forse kater geëindigd. Na een dag vol festiviteiten lukte het de jubilaris niet voor eigen publiek Cambuur te verslaan.

PSV bleef steken op een teleurstellende 0-0. De tweede domper binnen een paar dagen tijd, nadat AC Milan de ploeg afgelopen woensdag uitschakelde in de laatste voorronde van de Champions League.

Cambuur maakte vanaf de aftrap duidelijk dat het niet naar Eindhoven was gereisd om vrolijk mee te werken aan het feestje van PSV. Integendeel, de ploeg van trainer Dwight Lodeweges speelde geen afbraakvoetbal, maar zocht met verzorgd spel zelfs brutaal de aanval zodra daar mogelijkheden toe waren.

Bij PSV, zonder Karim Rekik en Tim Matavz en met Zakaria Bakkali aanvankelijk op de bank, wilde het in de eerste helft niet vlotten. De acties werden in een te laag tempo uitgevoerd en in alle linies was sprake van veel onnodig balverlies. Desondanks kreeg PSV een drietal prima mogelijkheden de score te openen. Adam Maher, Jeffrey Bruma en Georginio Wijnaldum slaagden er niet in doelman Leonard Nienhuis te passeren.

Ook Cambuur kreeg kansen. De achterste linie van PSV, met Jorrit Hendrix in het centrum als vervanger van Rekik, oogde daarbij allerminst solide. Jody Lukoki en Mohamed El Makrini verzuimden daarvan optimaal te profiteren.

Bakkali

Na de rust startte PSV wat agressiever en met meer beweging. Al na vijf minuten had Jorrit Hendrix bijna succes. Zijn inzet belandde op de lat. PSV zette nog meer druk op Cambuur toen trainer Phillip Cocu bijna tien minuten later publiekslieveling Bakkali inbracht voor de onzichtbare Memphis Depay. Omdat ook dat niet hielp verving Cocu de eveneens onzichtbare Park Ji-Sung door Florian Jozefzoon.

Cambuur liet zich door die wissels niet van de wijs brengen. De Friezen bleven zonder veel kansen weg te geven fier overeind. In de slotfase was alleen de eveneens ingevallen Ola Toivonen dicht bij het bevrijdende Eindhovense doelpunt. Een feestelijke dag eindigde daarmee voor PSV met een enorme deceptie.