Ook onder de nieuwe trainer Anton Janssen is NEC er niet in geslaagd een competitiewedstrijd te winnen. De Nijmeegse ploeg wist vrijdag voor de vijftiende keer op rij niet te zegevieren.

Uit bij NAC Breda werd het 1-1. Beide ploegen blijven daardoor de nummers zeventien (NAC) en achttien (NEC) van de eredivisie, met twee punten uit vijf wedstrijden.

Met Janssen zit dit seizoen bij NEC al de derde trainer op de bank. Hij werd deze week aangesteld als opvolger van de ontslagen trainer Alex Pastoor. Ron de Groot nam vorige week tegen RKC Waalwijk de honneurs nog waar en pakte direct het eerste punt met zijn ploeg (2-2).

Met dezelfde elf spelers als in die wedstrijd hoopte Janssen op een gunstig resultaat. Het was echter NAC dat het beste begon. Al na vier minuten zette Rydell Poepon de thuisploeg op 1-0. De spits kreeg een mislukt schot van Jeffrey Sarpong voor zijn voeten en tikte bij de tweede paal binnen.

Het doelpunt zorgde gek genoeg voor rust in het stadion. Bij NAC rommelt het omdat de club door weglopende sponsors op een financieel tekort afkoerst. De supporters verwijten dat directeur Stefaan Eskes en grepen hun 'Avondje NAC' aan om nadrukkelijk om het vertrek van Eskes te schreeuwen.

Ten Rouwelaar

Zij hervonden enkele minuten voor rust hun stem toen Victor Pálsson NEC op gelijke hoogte bracht. Doelman Jelle ten Rouwelaar mocht zich de treffer aanrekenen. Hij kwam amper van de grond waardoor de bal van ruim twintig meter afstand boven hem in het doel eindigde.

NAC jaagde na rust vol op de 2-1 en was daar in de eerste tien minuten twee keer dicht bij. Zowel Poepon (kopbal naast) als Sarpong (redding doelman Kalle Johnsson) faalde echter in de afronding. Aan de overkant had Higdon een kwartier voor tijd de 1-2 op zijn schoen.

Hij werd knap bediend door Navarone Foor, maar in plaats van de bal hard achter Ten Rouwelaar te schieten, probeerde de bonkige spits het met een geplaatst schot. De doelman had daar echter weinig moeite mee. Omdat ook Marcel Stutter naliet de 1-2 te maken, moesten beide ploegen zich met een punt tevreden stellen.

Lees alles over de eredivisie op NUsport