De Chinese Na Li heeft zich vrijdag geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. De als vijfde geplaatste Li was in twee sets te sterk voor de jonge Britse Laura Robson, die als dertigste gerangschikt is in New York.

De negentienjarige Robson kon alleen in het tweede bedrijf echt weerwerk bieden, maar moest de zege met 6-2 en 7-5 aan haar meer ervaren tegenstandster laten.

In de vierde ronde treft de Chinese de winnares van de partij tussen de Servische Jelena Jankovic, die als negende geplaatst is, of de Japanse Kurumi Nara.

Radwanska

Agnieszka Radwanska heeft zich, wederom zonder een set af te staan, geplaatst voor de vierde ronde. De als derde geplaatste Poolse kreeg ook de Russische Anastasia Pavljoetsjenkova er in twee sets onder, al duurde dat wel bijna twee uur: 6-4 en 7-6 (1).

De Russin hield in beide bedrijven lang gelijke tred met haar tegenstandster maar gaf de sets in de slotfase weg. Ze verloor haar service in de laatste game van de eerste set en speelde aan het einde van de partij een dramatische tiebreak.

Radwanska evenaarde zo haar beste prestaties ooit in New York, waar ze driemaal doordrong tot de vierde ronde.