Zdenek Stybar heeft vrijdag in de Ronde van Spanje zijn eerste etappezege in een grote ronde geboekt.

De Tsjechische renner van Omega Pharma-QuickStep hield in de zevende etappe in een man-tegen-mansprint wereldkampioen Philippe Gilbert van zijn eerste overwinning in de regenboogtrui. Vincenzo Nibali behield de rode leiderstrui.

De overwegend vlakke etappe werd gekleurd door een kopgroep van drie renners, die zo'n vijftien kilometer voor de streep werden ingerekend. Even later vormden Stybar en Gilbert een tandem, die het peloton onder leiding van de sprintersploegen voor trachtte te blijven.

Beide renners gingen met een voorsprong van tien seconden de laatste kilometer in en hielden net voldoende over om de spurters van zich af te houden. De Tsjech, onlangs ook al winnaar van de Eneco Tour, drukte zijn wiel iets eerder over de streep dan Gilbert. De Duitser Robert Wagner van Belkin was vlak daarachter de beste van het peloton.

Nagenoeg alle kopmannen voor het klassement kwamen de dag schadevrij door, op Daniel Martin na. De Ier van Garmin-Sharp ging elf kilometer voor de finish onderuit en verloor veel tijd.

Lees alles over de Vuelta op NUsport